16 C
Бургас
неделя, април 28, 2024

Северният плаж в Бургас спечели „Син флаг“

Северният плаж в Бургас спечели „Син флаг“ за отличен екологичен мениджмънт, след като наред със стотици международни претенденти се кандидатира в началото на годината за екоотличието. Знамето, гарант, че са изпълнени и спазени всички строги критерии на Световната организация,  вече се развява гордо на шестметров пилон на пясъчната ивица в Бургас. Титлата, с която се удостояват най-добрите плажове, бе връчена на фирмата-наемател „Бургас бийч” от българските представители на световната екоорганизация.

Световният приз показва, че морски плаж Бургас – Север е екологично чист, там се полагат инвестиции за хората в неравностойно положение, изпълнени са всички изисквания за екологично образование и информация, качеството на водата, чистотата на пясъка и морето, екологосъобразното управление, безопасност и услуги.

Преминахме през тежки процедури по оценяване спазването на международните критерии, за да постигнем целта – пилотната награда да бъде заменена със стандартния „Син флаг“. Работихме усилено, за да покрием всичките 32 критерия, необходими за спечелването на приза. А изпълнението им гарантира на гражданите на Бургас и туристите, че пясъкът и морската вода на Северната ивица са чисти, няма канализационни и промишлени води, които да замърсяват района, ивицата се почиства ежедневно, има достатъчно съдове за отпадъци и др., каза наемателят на Северния плаж Атанас Атанасов. Отличието, което заслужено получи Северната ивица, я нарежда в топ класицията на най-добре уредените морски плажове в световен план.

Северният плаж се сдоби за първи път с пилотен „Син флаг“ през юли миналата година. Ивицата получи флага в аванс, със статут на пилотен, тъй като изключително активно се прилагат изискванията на световната организация.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук