16 C
Бургас
неделя, април 28, 2024

Северният плаж в Бургас отваря на 20 май

Северният плаж в Бургас започва активна подготовка за предстоящия летен сезон на 10 април, съобщи концесионерът Атанас Атанасов . На 15 май ще бъдат поставени спасителните постове, а на 20 май  ивицата ще бъде открита за първите туристи. Официалният старт на сезона е на 1 юни.

 

на снимката: Атанас Атанасов- концесионер на плаж „Бургас- Север“

От 10 април започна разстилането на пясъчните диги, които бяха издигнати по протежението на ивицата, за да се предпази тя от бурното море, което „изяжда” пясъка. Подобни пясъчни диги се правят  за първи път на бургаския плаж.

Проектът за изграждане на канализация на плажа вече е готов и може да бъде реализиран до 15 май. Всички 9 заведения на плажа, които в момента са на септични ями, ще бъдат обхванати от канализационната система.

Предстои МРРБ да утвърди и схема с три подхода за инвалиди на бургаския плаж. Специално от САЩ е закупен и инвалиден стол за 6000 лв. за достъп до морето.

За сигурността на туристите ще има патрулиращ автомобил с двама охранители, ще има и 24 часово видеонаблюдение, което беше изградено още миналото лято.

30 спасители ще се грижат за сигурността на туристите, които ще бъдат разположени на 15 поста. Плажът ще разполага със спасителни моторни лодки, линейка с двама реаниматори.

„Бургас бийч” ще осигури 50% свободи зони за плажуване и по 50 чадъра пред всяко заведение. Цените на чадърите и шезлонгите ще бъдат от 1лв. до 3 лв. в зависимост от плажната зона.

И тази година ще бъде забранено за джетове на бургаския плаж, за сърфистите ще има обособен специален коридор, за да не пречат на туристите.

 Северният плаж на Бургас очаква през май да вземе отличието ”Син флаг”.

„Бургас бийч” с включва в инициативата „Искам да помогна”, като отговор на призива на служебния премиер Марин Райков да се помогне на хората в тежко финансово състояния. Тя ще стартира на 8 април и на близо 2000 души ще бъдат разпределени общо 3 000 кг. месни продукти и 1000 кг. млечни продукти. Храната ще се раздава в социалната трапезария на ул. Оборище”.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук