19.3 C
Бургас
сряда, май 8, 2024

Седем гребци ще правят уникално шоу в Бургаския залив

 

Седем души ще атакуват в неделя сутринта тринайсет километровата дистанция от пристанище Бургас до остров „Света Анастасия” и обратно.

Смелчаците ще дръзнат да прекосят ноемврийското море с каяци от типа „Епик” и с помощта на едно гребло. Спонсор на проявата е ПОРТ КРЗ Бургас.

 

Почитателите на предизвикателствата с високи нива на адреналин бяха изненадани от новината, че в екстремната надпревара ще се включи  и световният шампион по борба Елис Гори, който е потвърдил участието си и ще пристигне за старта от София.

Освен него в гребането ще се включат представители на клуб Каварна, както и атлети от клуб „Морски дракон” от Бургас. Интересното е това, че с неопренов костюм, каяк и гребло ще се въоръжи и управителят на „Институт по регионални стратегии” Павел Маринов. Той е амбициран да прекоси финала като един от първите.

Маринов призна, че състезанието е стара негова идея и се радва изключително много, че е привлякъл към нея и други ентусиасти, които да се качат в каяците.

 Гребният маратон „Морски дракон” е замислен да се провежда в пролетно, лятно, есенно и зимно издание. С първата му проява Бургас символично показва на цялата страна, че активният сезон за туризъм и спорт в региона не трябва да се ограничава във времето.

Според синоптичните прогнози температурата по време на състезанието ще бъде около 3- 5 градуса, а на морската вода около 11 градуса.

Очакваната средна скорост, която може да бъде развита от състезателите, е около 3 възела

/ приблизително около 6.5 км. в час/

При това положение гребците ще могат да преодолеят цялата дистанция за около 2 -2.5 часа.

Стартът на гребния маратон „Морски дракон” ще е в 10 часа, а финалът се предвижда да е след 12 часа.

 

 

 

 

 

 

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук