12.1 C
Бургас
събота, май 4, 2024

Седем митнически служители от Пункт „Лесово“ са с обвинения за участие в престъпна група

Прокуратурата повдигна обвинения срещу седем митнически служители на пункт „Лесово”. Тепърва ще се доказва участвали ли са в организирана група за вземане на подкупи. Припомняме, че в събота бе организирана специализирана акция, при която две смени митничари бяха отведени в ареста. Пунктът остана затворен за повече от 12 часа.

лесово

В момента на операцията са били установени над 200 000 лева подкупи. Сумите се разпределяли между седмината в зависимост от интензивността на трафика и „заработеното” през месеца. Преполага се, че служителите са били допълнително амбицирани да извършват незаконната дейност, тъй като надницата се определяла в процентно отношение, като за всеки била строго индивидуална.

Началникът на Пункт „Лесово” е с подвигнато обвинение за ръководене на организирана престъпна група за събиране на поткупи. Задържан е за срок от 72 часа. Предстои внасяне на искане за постоянна мярка за неотклонение.

На двама са наложени парични гаранции от по 2 000 и 1 000 лева. От прокуратурата съобщиха, че това няма да бъдат единствените обвинени по случая. Разпитани към момента са над 10 свидетели. По предварителни изчисления, една смяна „заработвала” суми от порядъка на 70 – 80 хил. лева. При задържането, митничарите обявили, че всички открити пари /в скад за вещи, какъвто има всеки пункт и при обиски на домовете на част от задържаните/, са за почерпка.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук