14.3 C
Бургас
събота, април 27, 2024

Седмокласник едва се спаси от ромска вендета

Детска игра на площадката на ОУ „Христо Смирненски” възпламени истинска ромска вендета в Петрич. Сбили се ромчето М. М. и българчето А. К. – син на адвокатка и местен банкер. Седмокласниците се спречкали при играта си, едното бутнало другото, ритали се и се сбили, съобщава struma.com.

училище дебелт

Инцидентът е щял да приключи, ако работниците от временната заетост, които наблюдавали случката, не звъннали по телефона на родителите на ромчето. След като ударил звънецът, учениците се прибрали в класните си стаи. А. К. седнал на чина си. Тогава в училището нахлули около 30 възрастни роми да питат за името на адвокатския син.

Съучениците му от 7 „А” клас, обаче, го скрили и извикали спешно директора на училището Тони Китанова, която успяла да предотврати по-нататъшната разпра между роднините и седмокласника. Била извикана и психоложката, която провела разговор с двамата. 

„Беше много страшно. Те крещяха и търсеха детето, за да го набият”, казаха в глас две от приятелчетата му. След намесата на директора възрастните били поканени в кабинета и за изясняване на инцидента. Ромската патърдия, която вдигнала цялото училище във въздуха с викове и ругатни, продължила не повече от петнадесет минути, свидетелстват изплашените съученици на набеденото за побойник дете.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук