10.4 C
Бургас
неделя, април 28, 2024

Седмокласничка от Бургас със златен медал от Световното по шото кан

Дванайсегодишната Теодора Тодорова от Бургас се завърна със златен медал от XXI Световно първенство по шото кан, провело се в Сърбия на 12 и 13 октомври. Повече от 1300 елитни каратеки от над 40 държави си дадоха среща в Нови Сад на шампионата, организиран от Шотокан Карате До на Обединените нации.

Възпитаничката на Първо частно прогимназиално училище безапелационно грабна златото в категория „мини кадетс“, побеждавайки по точки 18 съперника. Успехът в Сърбия не е първото голямо постижение за Теодора. На Отвореното световно първенство, организирано от International Japan Karate-Do Association (IJKA), което се проведе в Бургас през юли тази година, младата надежда на българския спорт завоюва челните места в две категории.

От 8 години Теодора тренира в бургаския карате клуб “Ронин“ под ръководството на своя баща- небезизвестният Иван Тодоров. „Никак не е лесно треньор да бъде баща ти, защото изискванията са много големи, но с всеки успех осъзнавам как всяко лишение и всяко усилие си е струвало“ сподели Теодора при завръщането си от Сърбия.

Изминалият уикенд се оказа благодатен откъм спортни постижения за учениците на Първо частно прогимназиално училище Бургас. Освен с успех в бойните спортове, ПЧПУ може да се похвали и с впечатляващите постижения на Сияна Базотева в конния спорт.

Седмокласничката, която тренира в бургаския клуб „Кан Крум“ и от месец е част от детския национален отбор, се представи отлично на финалите на Държавното първенство по прескачане на препятствия, провело се на 12 и 13 октомври във Войводиново. Сияна показа забележителна техника с кон Галеник и се класира първа в детската категория при препятствията с височина 1,15 метра и втора при препятствията с височина 1,1 м.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук