11.5 C
Бургас
събота, април 20, 2024

Сезонът на Острова започва на Великден

Официалното откриване на туристическия сезон на остров „Света Анастасия” ще бъде в края на април и началото на май, за Великденските празници. Това съобщи Павлин Димитров, управител на острова. По неговите думи, вече има заявки за частни посещения на острова, както и за сватбени тържества и за няколко кръщенета. „Имаме 3 заявки за сватбени тържества за юни, юли и за август. За септември даже има една заявка. Предполагам, че ще станат и повече”, каза той, цитиран от ИА „Фокус“.

По неговите думи, се очакват много посещения от чуждестранни туристи на острова. Според него това се дължи на очаквания по-силен сезон, специално за курортите Слънчев бряг, Созопол и Приморско. Той посочи, че там има голямо търсене и предлагане на екскурзии и остров „Света Анастасия” е една нова дестинация. По неговите думи, има запитвания и от страна на туропратори. Цените за посещения остават същите както през миналия сезон – 12 лв. за възрастни и 7 лв. за учащи и пенсионери. Неговите очаквания са за по-силен сезон от миналогодишния. „Надяваме се времето да е с нас”, допълни Димитров.

Той увери, че вече има запитвания за фирмени мероприятия още за март месец. Той посочи, че все още няма проявен интерес към леководолазните гмуркания около острова, които се предвиждат за тази година. Организацията, свързана с тях, още не е добре подготвена и те тепърва ще бъдат обявени. Леководолазните клубове от Бургас и региона ще предлагат възможност на туристите за разглеждане на морското дъно около острова.

„Смятам, че през юни, юли и август ще има запитвания по този въпрос”, уточни Димитров. Цените за подводните разходки ще се определят от клубовете. Очаква се те да варират от 60 лв. до 100 лв. на човек за гмуркане, което ще включва също транспорт, екипировка и консумация на острова. „Това е в рамките на предположенията. Тези организации ще си направят сметката, тъй като ние предоставяме само мястото”, поясни той.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук