12.1 C
Бургас
понеделник, април 29, 2024

Селата в Царево вече с имена

Жителите на селата Велика, Фазаново, Варвара, Резово, Българи, Кости, Бродилово, Кондолово и Изгрев вече ще могат да попълнят адресните си регистрации с име на улица и номер, след като общинските съветници одобриха предложенията на кметските наместници за именуване на улиците им. До сега в тези населени места улиците бяха само с номер.

Във връзка с предстоящото откриване на Общински исторически музей – Царево, Общинския Съвет промени статута му и от днес той става юридическо лице на бюджетна издръжка. Беше решено входните такси за музея да бъдат в размер 3лв. за възрастни и 1лв. за непълнолетни. Хората с увреждания ще влизат без такса, а всеки четвъртък входа за музея ще бъде безплатен.

На ново бе открита процедурата по приватизация на общинския пазар в гр.Ахтопол. На сесията бяха одобрени оценките на пет от имотите като от администрацията имат готовност при интерес да предложат оценки и на останалите. Цените на търговските обекти там започват от 38 200лв., а стъпката за наддаване ще бъде 500лв.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук