14.3 C
Бургас
четвъртък, май 16, 2024

Семейство благодари за спасеното си бебе на Бургаската болница

Признателно семейство благодари на Бургаската болница за това, че са спасили живота на бебето им, родено преждевременно в началото на 8-мия месец от бременността. „Синът ни Теодор се роди в 32-та гестационна седмица, като преди това ние така и не бяхме взели решение къде точно искаме да се случи. Теодор сам избра да се роди в поверената на д-р Георги Матев болница, за което в последствие ние изключително много се радваме“, пишат Антоанета и Веселин Фучеджиеви в благодарственото си писмо към болницата.bolnisa-bebe.jpgРаждането става преждевременно, малкият Теодор се появява на бял свят с тегло едва 1 840гр. и с дихателна недостатъчност. Бебето прекарва 36 дни в Отделението по „неонатология“ под грижите на д-р Слава Коларова – началник на отделението. Шест дни той е апаратна вентилация. Бебета в подобно състояние оцеляват изключително рядко.

Родителите изказват благодарност на цялото отделение защото синът им вече си е вкъщи. Теодор е изписан на 1 юли с тегло 2 100 гр. и  в добро състояние.

Благодарностите са отправени и към д-р Стилияна Томова, д-р Маргарита Димитрова, д-р Живелинка Стоева, д-р Ева Янева, д-р Ирина Апостолова, старша акушерка Добринка Демечева, както и д-р Мирослава Парушева – акушер -гинеколог. „Благодарение на техните грижи сега можем да гушкаме Теодор и да му се радваме у дома“, пишат родителите.

От началото на година в Бургаската болница са изплакали 1200 бебета, като само днес /26 юни/ на бял свят са се появили 8 новородени.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук