10.4 C
Бургас
събота, май 4, 2024

Сензационните THE JIM JONES REVUЕ са сред хедлайнерите на JACK DANIEL’s РОК Арената

Една от най-енергичните и автентични рокендрол групи на процъфтяващата британска сцена THE JIM JONES REVUE ще се представят пред феновете в последния ден на SPIRIT of Burgas, неделя 5 август. Наричат ги “Преките наследници на Джери Лий Луис”.

снимка: guardian.co.uk

Те се срещат през 2007 в един бар в Лондон и само година по-късно издават първия си албум. Взискателната критика на Острова ги прегръща, а сред горещите им фенове са Oasis, Motorhead и Ник Кейв. Сега,  в разгара на работата по трети дългосвирещ албум, THE JIM JONES REVUE взривяват най-силните европейски летни фестивали и за щастие на феновете, идват и на JACK DANIEL’S РОК Арената на SPIRIT of Burgas.
Тази година, JACK DANIEL’s ще представи на феновете 17 групи, от които 13 ще се качат на АРЕНАТА за първи път в 5-годишната история на фестивала. Сред специалните гости от чужбина са две групи от Англия, една от Италия и една от Румъния.

Култови български РОК групи –  КОНТРОЛ в оригинален състав с КОЛЬО ГИЛЪНА, СВЕТЛЬО & THE LEGENDS,  МИЛЕНА, както и всеобщи любимци като ОСТАВА и горещите имена в ъндърграунда – LAST HOPE, VENDETTA, ODD CREW, DOWNSLOT. Към тях се присъединяват и интересни явления като НОМАДИЯ, бургаската гордост СИЛУЕТ и парти животните PIRANHA, CUTT OFF и REDOUND.

 
КОНТРОЛ: Тотемите на българския ПЪНКсе завръщатв оригиналния си състав – с КОЛЬО ГИЛЪНА, за да оглавят програмата във втория ден на JACK DANIEL’s РОК Арената на фестивала SPIRIT of Burgas 2012. КОНТРОЛ ще скочат пред феновете веднага след шоуто на The Prodigy на Главната сцена, за да разбият феновете с вечните си хитове ‘Леле како’, ‘Бий хлапето’, ’Обичам те мила’, ’Ти още ли си тука’ и много други. Това ще бъде първи концерт на КОНТРОЛ от 24 март 2011.
LAST HOPE: Софийските хардкор герои издадоха един от най-силните албуми в българския музикален живот тази година – ‘More Than Ever’. Той е смесен и мастериран от Алесандро Адзали в неговото студио Alpha Omega в Италия. Сред преките участници в албума, като гости са и големи имена от ранга на АНТЪНИ ХЕРЕРА от TAKE OFFENSE и БРАЙЪН ХАРИС от DEATH BEFORE DISHONOR. След безбройни турнета в цяла Европа, LAST HOPE  отново ще свирят пред феновете на JACK DANIEL’s РОК Арената на фестивала SPIRIT of Burgas 2012.

СВЕТЛЬО & THE LEGENDS: Легендарният вокалист на ХИПОДИЛ ще атакува бургаския плаж с нова енергия. СВЕТЛЬО ВИТКОВ и неговата нова група ще накарат публиката да пее с цяло гърло всички техни шлагери още в първия ден. Веднага след тях, на сцената ще излезе българската рок прима.
МИЛЕНА: Тя не се нуждае от представяне! МИЛЕНА ще излезе на АРЕНАТА със своята група и ще даде на феновете това, което очакват – енергичен сет от всичките си легендарни песни.
ОСТАВА: Една от най-активните групи в българския концертен живот ще се представи за първи път в историята на JACK DANIEL’s РОК Арената на SPIRIT of Burgas 2012. Въоръжени с 2 чисто нови сингъла, както с няколко участия на европейски фестивали тази година, ОСТАВА очакват своите фенове в първия ден на голямата плажна фиеста в Бургас.

 

ODD CREW: Без никакво съмнение, най-горещата българска метъл група! ODD CREW са любимци на феновете и ще се качат на АРЕНАТА, след като издадоха това лято своя нов, 3-ти студиен албум ‘Beyond The Shell’.
PIRANHA: Едно от най-нашумелите имена в българския ъндърграунд през последната година. Водени от перфектния фронтмен и парти звяр АЛЕКСАНДЪР ПЪРВАНОВ – ШУТА (Brothers in Blood, Vendetta), PIRANHA са далече от определението “интелектуален проект”, но за сметка на това са считане за “Кралете на дансинга” и за истинско буре с барут, което неминуемо избухва на сцената. В очакване на техния дългосвирещ дебют, PIRANHA вече са в състояние да ви продадат пълна гама сувенири – значки, фланелки, сутиени, пепелници, чаши за уиски. И в същото време купуват душата ви…
IGNITION CODE: Италианците IGNITION CODE ще стоплят сърцата на всички фенове на MESHUGGAH, IN FLAMES и MNEMIC. Правят го още от 1997 г. насам. Именно те ще закрият програмата на JACK DANIEL’S РОК Арената тази година на SPIRIT OF BURGAS 2012, като излязат последни, в ранните часове на понеделник. Те са яростни, агресивни, често абсурдни, но определят музиката си като мелодичен мат-дет  метъл.
STOP STOP: Мултинационалното трио, в момента се забавлява на Острова, но има дълга история и маршрути зад гърба си. Започват в Барселона още през 1998 г., преминават през серия приключения в Лос Анджелис. STOP STOP свирят заразителен глем рок, с убийствена енергия и запомнящи се мелодии.

 

DOWNSLOT: Те бяха сред победителите във второто издание на конкурса ‘Jack Daniels Battle of the Bands’ през 2011 г.. DOWNSLOT издадоха своя дебютен албум ‘God Is War’ сега – на 23 юни, но групата съществува още от 2008 г.. В личния състав участват двама музиканти от супер популярната група ПРОПАГАНДА, както и един от KOMMA.
LES ELEPHANTS BIZARRES: Една от най-продуктивните групи на Румъния идва за първи път у нас. Името им е френско и означава ‘Странните слонове’. Лидери на алтернативната сцена, които не се стесняват да комбинират фънк с рок и поп. Още през 2010 г., хитовете им ‘Hello! Says the Devil’, ‘Have No Fear’ и  ‘Smile’ са по върховете в класациите в родината им. Сега, LES ELEPHANTS BIZARRES ще дойдат на фестивала в Бургас, след участия на големите B’ESTFEST и Peninsula в Румъния и Exit в Сърбия.
VENDETTA: Българската хардкор машина действа още от далечната 1993 г.. Със сензационен нов студиен албум ‘Шутове за всички шутове’ и новите радио хитове ‘Надълбоко във боята’ и ‘Да посрещнем края’, както и с перфектната си музикална форма, VENDETTA се очертават, като едно от най-силните преживявания на JACK DANIEL’s РОК Арената тази година.
REDOUND: Догодина, те ще навършат 10 години като група. Съвременната им история, обаче, започна през 2008 г., когато си промениха името и от ENVY се превърнаха в REDOUND. След дебютния албум излязъл година по-късно, сега вече очакваме неговото дългосвирещо продължение. Междувременно, REDOUND ще дадат всичко от себе си във втория ден на АРЕНАТА – 4 август.

 

CUT OFF: Това е групата, в която на бас свири един от най-нашумелите български ъндърграунд артисти – художникът Васил Васев – Vasse. Рисувал и десетки обложки на албуми и плакати за концерти. CUT OFF се събират преди 10 години в Благоеврград, а днес, освен Vasse, в играта са и Владо (барабани), Кало (китари) и Юли (вокали).  През годините CUT OFF трупат сериозен концертен опит,  не само на традиционните годишни хардкор сборища в София и Варна, но и като съпорт в шоута на 25 ta Life, No Turning Back и Born From Pain. Дебютният албум на CUT OFF – ‘Fight or Suffer’ излезе през ноември 2011 г.
NOMADIA: Това е нещо много повече от група. NOMADIA е цялостна арт-концепция, както и начин на мислене и възприемане на света. В звука им се вплитат различни инструменти – бас, барабани, китари и вокали, но и гайда, перкусии и цигулка. Стилово, проектът се доближава най-много до определението world music, но музикантите бягат от стандартното жанрово рамкиране. Те имат сериозен опит  от многобройните концерти с група Булгара, най-вече извън страната и в държави като Великобритания, Австрия, Германия, Белгия, Русия, Словения, Украйна. Свирили са на една сцена с Ал Ди Меола, Били Кобъм, Хюмън Тъч, Милчо Левиев, David Garfield & the Cats. Барабанистът Кирил Добрев и китаристът Димитър подгряват The Prodigy на първия им концерт в София. Тогава те са част от група Fake (една от първите електронни формации в България). Освен, че се снима в над 30 филма, повечето от които американски продукции, Владо Михайлов (ексвокалистът на група Сафо) е носител на първи награди от престижни  фестивали за музика. Посланията в текстовете на NOMADIA са универсални. Текстовете са свързани с теми като връщането към истинската, първичната природа на човека, дива и необуздана; забравените ценности и потиснати сетива; полетата на духа, в които границите се размиват, а рамките се рушат; любовта към Синята планета и красотата на естественото. Едва ли има по-подходяща сцена за това от SPIRIT of Burgas.

 

СИЛУЕТ: Една от най-популярните групи в България през последните години, се събира още през 1999 г. в Бургас. Истинският бум на СИЛУЕТ обаче започва да се усеща през 2005, когато  групата  прави пърното си турне в Норвегия и бързо се ориентира в местния музикален живот, не без помощта на техния мениджър Свейн Лунд. Там се раждат и първите авторски песни – ‘I realise’, ‘Amsterdam’ и ’Again’, които записват през лятото същата година. Стилът им постепенно се оформя като интересна смесица от класически и мелодичен рок, примесени с фолклорни елементи. През 2006 г., СИЛУЕТ се местят в София, правят кратко турне в Норвегия, което включва една най-престижните клубни сцени – Smuget в Осло, свирят на различни фестивали и записват успешния сингъл ‘Бягам’. Започват да печелят различни награди у нас и участват на всички големи фестивали в страната. В момента групата работи по своя дългоочакван втори дългосвирещ албум. Като една от големите музикални гордости на Бургас, СИЛУЕТ логично са редовен участник на SPIRIT of Burgas, а тази година ще се представят за първи път и на JACK DANIEL’s РОК Арената. Именно те ще открият програмата в първия ден на фестивала, 3 август.

 

BECK’S: Част от емоцията на РОК Арената ще бъде и немска марка бира номер едно в света Beck’s. И тази година марката е партньор на SPIRIT of Burgas, като с удоволствие подкрепя разнообразието от музикални стилове и най-добрите музиканти и прави възможни концертите им за многобройните им фенове. Марката ще организира за всички гости на Фестивала и специални активности, които ще направят емоциите на SPIRIT of Burgas още по-истински и незабравими.

 

 

Ето и пълната програма на JACK DANIEL’s РОК Арената на SPIRIT of Burgas 2012:

 

ПЕТЪК, 03 август

20:00 – 20:30 – Силует
20:40 – 21:15 – Номадия
21:30 – 22:10 – Les Elephants Bizarres (RO)
22:20 – 23:00 –  ОСТАВА
23:00 – 00:30 – профилактика на сцената – BUSTA RHYMES на главната
00:55 – 01:55 – СВЕТЛЬО & THE LEGENDS
02:10 – 03:00 – МИЛЕНА

 

СЪБОТА, 04 август

20:00 – 20:30 – Cut Off
20:40 – 21:15 Redound
21:25 – 22:00 – Vendetta
22:10 – 22:45 – LAST HOPE

23:00 – 00:30 – профилактика на сцената – THE PRODIGY на главната

00:45 – 01:45 – КОНТРОЛ
02:00 – 03:00 – Piranha

 

НЕДЕЛЯ, 05 август

20:00 – 20:30 – Downslot
20:40 – 21:30 – Stop Stop (UK)
21:45 – 22:45 – THE JIM JONES REVUE (UK)
22:45 – 00:30 – профилактика на сцената – KORN на главната

23:45 – 00:55 – ODD CREW
01:05 – 01:50 – Ignition Code (Ita)

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук