6.5 C
Бургас
понеделник, май 6, 2024

Сергей Бубка даде старт строителството на „Арена Бургас”

Eмблемата на световния спорт Сергей Бубка  даде старт на строителството на многофункционална  зала Арена Бургас.  Шампионът, подобрил 35 пъти световния рекорд в овчарския скок ,направи първа копка на модерното, спортното съоръжение,  заедно с президента на Българската федерация по лека атлетика  Добромир Карамаринов и кмета на Бургас.

Ката вицепрезидент   на Международната федерация по лека атлетика  и член на Международния олимпийски комитет  се очаква Сергей Бубка  да лобира за кандидатурата на Бургас за домакин на Европейското първенство по лека атлетика в зала  през 2019 г.

„Арена Бургас“ ще е първата в България, която ще има  атлетическа писта по всички изисквания на Международната федерация.

По мое мнение тази мултифукционална зала Арена Бургас ще бъде достатъчно конкурентноспособна , за да приеме  такова велико, голямо състезание като Европейското първенство по лека атлетика през 2019 г.”, каза Сергей Бубка.

 

Кметът на Бургас връчи на Сергей Бубка техническото предложени на проекта. Зала Армеец Бургас  ще има капацитет от 6500 места. В нея ще могат да се провеждат местни, национални и международни състезания по различни видове спорт. Ще има  подвижни и неподвижни трибуни, тренировъчен блок с допълнителна зала.

Арена Бургас  ще бъде изградена на мястото на старата „дивизия“ в к-с „Изгрев“.  Имотът бе прехвърлен от Военно министерство на Община Бургас.

Сергей Бубка получи от кмета на Димитър Николов  почетна статуетка на закрилника на Бургас СВ. Николай Чудотворец. Президентът на бургаския клуб по лека атлетика „Европул” Румен Ангелов подари на спортното величие екип на отбора.

Сергей Бубка остави своя автограф в книгата за гости на общината, като написа, че е във възторг от проекта за Арена Бургас.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук