10.4 C
Бургас
събота, май 4, 2024

Сестри Ставреви с концерт в подкрепа на кандидатурата на Бургас за културна столица на Европа

На 10 декември в читалище „Г. Кондолов“ в Царево от 18:00 часа странджанските певици Златка и Ирина Ставрева изнесоха фолклорен концерт „От корените на Странджа и морето – песента е дух и светлина в сърцето“, посветен на инициативата „Бургас  – културна столица на Европа 2019”.

Концертът е организиран от Община Царево, Народно читалище „Георги Кондолов – 1914“. Певиците отбелязаха и 20 години съвместна творческа дейност. Сред специалните гости на концерта бяха странджанските певци Янка Рупкина, Лазар Налбантов, Костадин Михайлов и Ирена и Росица Станкови. Участие в събитието взеха певците от детска фолклорна формация „Нестинарче“, Мъжката битова група Царево, певиците от Пенсионерски клуб Царево, Танцов Ансамбъл „Приморче” от Приморско, Женска битова група и квартет „Китен” от Китен, ДФФ „Зеленика” и женска фолклорна група „Филек” от Малко Търново и танцова формация „Созопол” от Созопол.

Концертът продължи близо два часа при пълна зала, а сестри Ствареви получиха много аплодисменти и цветя. Поздравителен адрес и кошница с цветя получиха от кмета Георги Лапчев. „От цялото си сърце Ви желая преди всичко много здраве, все така енергичен дух и още дълги години да ни радвате с Вашия  талант. Вярвам, че Вашите постижения в областта на певческото изкуство са успешен пример за подражание от страна на младите хора, които имат дарба и желание да „вървят” по този път!” се казва в част от поздравителният адрес.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук