13.2 C
Бургас
понеделник, април 29, 2024

Сигнал: В бургаски университет се играе „на вързано“ в самия академичен съвет

В стаята на академичния съвет в Университет „Проф. д-р Асен Златаров” студенти играят „на вързано“- покер, шах и табла, като залагат големи суми пари. Това твърди в писмо до академичното ръководство на университета студент, който се е подписал като Наско. Копие от писмото се получи и в редакцията на zonaburgas.bg, както и снимки от личната страница във Фейсбук на председателя на студентския съвет Ивайло Балтиев.

тази снимка се получи в редакцията на zonaburgas.bg, студентът Наско твърди, че е взета от профила на председателя на академичния съвет Ивайло Балтиев

Студентът, изпратил сигнала се възмущава от моралните устои в университета и пита ръководството ще толерира ли такова поведение и кой е разрешил на територията на университета да се играе хазарт. Той настоява също за проверка по случая. Ето и пълното съдържание на писмото:

Уважаемо академично ръководство,
Пиша Ви като студент на този „прекрасен“ университет в Бургас. Прекрасен, но в кавички и може би и вие ще се запитате ЗАЩО?
От години базата, реномето на университета вървят от надолу, на по-по-най-долу. Днес реших да ви пиша защото се възмутих от своеволията на председателя на Студентски съвет на университета.
Попадам на снимки във фейсбук от личната му страница, в която този наш „прекрасен“ колега абсолютно без цензура и в разрез с морални устои било, било и други моралистични фактори публикува снимки, в които много добре показва какво върши в момента този съвет.
Аз не смятам, че това трябва да бъде подражанието на един представител на студентите, за какъвто се смята той.
Питам ви вас, ръководството: От кога студентски съвет се е превърнал в институция, която толерира такова поведение? От кога в стаята на студентски съвет се повеждат подобни мероприятия? Кой е разрешил на територията на университета да бъдат уреждани подобни тип дейности, в които се играе покер, шах и табла на вързано и се залагат пари? Кой носи отговорността за наказания към подобни прояви и не противоречиви това на всеобщите норми за поведение в един ВУЗ?
От снимките ясно се вижда, че председателя Ивайло Балтиев играе шах на вързано с друг колега и то пак от студентски съвет. Разбирам желанието за показност, но тази снимка е правена в офиса на съвета и може да забележите и само това.
Възмутен съм от това, възмутен съм, че вие нищо не правите и просто стоите и си траете.Имам и други въпроси, които са свързани с финансирането на ВУЗа, в които участва студентския съвет, но едва ли бихте могли да ми отговорили и на тях.

Вие, ръководството на университета трябва не само да браните имиджа на този университет, в които се обучаваме, но и да го надграждате. Вие не правите това госпожи и господа академични лица, а точно обратното. Сривате авторитета му и това влияе на моята диплома.

Настоявам да бъде направена проверка за това какво се случва в стаята на студентски съвет и какви са тези платени турнири и това да бъде преустановено, председателя на студентски съвет да бъде публично порицан за тази дейност и да бъде потърсено отговорност за всичките му действия за това. 

 

Наско – студент от ФОН
 
 
Редакцията на zonaburgas.bg дава право на отговор на засегнатите лица
7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук