13.1 C
Бургас
петък, март 29, 2024

Сигурността в несебърските училища била на ниво

Работна среща за сигурността на общинските учебни заведения се проведена в Несебър. Обменена бе информация и мнения по въпроса за обезпечаване сигурността на учебните заведения и безопасността на децата по време на учебните занятия. Главен инспектор Живко Даскалов запозна училищните директори с анализа на последния тежък инцидент в училище в Сливен и с препоръките на Министерството на вътрешните работи за подобряване на организацията и засилване на контрола на дейностите, свързани с безопасността на децата.

Директорите предоставиха информация за организацията на пропускателния режим в училищата и механизмите за превенция на агресията и употребата на наркотици, които са въвели. За тях един от най-важните фактори за осигуряване на сигурността на децата в учебните заведения е координацията между институциите и подкрепата, която получават от звеното за самоохрана, общината и полицията.

Участниците в срещата оцениха състоянието на нивото на сигурност и безопасност на училищата в Община Несебър, като много добро и набелязаха допълнителни мерки, с които да се ангажират за повишаване нивото на информираност и контрол по въпросите на сигурността и безопасността в общинските училища.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук