12.1 C
Бургас
вторник, април 23, 2024

Сидеров отрече да е удрял полицай във Варна, френския аташе го наругал

Волен Сидеров днес изнесе факти около инцидента на Летище Варна, като представи пред медиите своята версия за скандала, заради който прокуратуратура му поиска имунитета : „На 6 януари 2014 г. седем депутати от парламентарната група на АТАКА пътуват от София за Варна с вечерния полет от 19.30 часаПо време на полета Волен Сидеров разговаря с двама от колегите си. Зад тях седи дама, която отправя обидна забележка към Сидеров. Тя му казва да не стои пред нея с тази мръсна значка на ревера си. На ревера си Сидеров носи партийната значка на АТАКА, в която се съдържат символите на българския национален трикольор и първата буква от глаголицата, известна като „Аз-ът на българите“. Сидеров прави бележка на дамата да не обижда български символи. Дамата му отвръща, че българите са прости и не заслужават да са в Европейския съюз. Сидеров тогава се представя с картата си на народен представител и настоява дамата да му се представи също, за да може евентуално да води иск за обида срещу нея. Дамата отказва. Сидеров се обръща към стюардесата, която се е приближилаq и я моли тя като длъжностно лице да установи имената на държащата се неуважително дама. Дамата отказва дълго време да даде документите си на стюардесата, накрая ги дава и така става ясно, че това е Стефани Дюмортие. По никакъв начин нито самата дама, нито стюардесата представят някакви данни, че г-жа Дюмортие е дипломат.
По време на изясняването на името й, самата г-жа Дюмортие говори първоначално на български, после преминава на словашки, след това на английски. Именно на английски тя произнася ругатня към Сидеров с думите: „Fuck yourself!“. По време на разговора между двамата никой от пътниците не се е намесвал по никакъв начин. До момента на слизането от самолета лицето Бахнев не участва по никакъв начин в разговора.
При превозването с автобуса от самолета до аерогарата, непознат за никой от групата на АТАКА младеж, който стои прав на метър от Сидеров му казва на глас в лицето:
„Простак! Боклук! Ще те смачкам!“
При тези думи Сидеров и няколко души от колегите му се приближават до въпросния младеж с думите: „Ти защо обиждаш? Кой ти дава право да се обръщаш към непознати с обиди и закани?“
Явно, осъзнал какво е направил, обиждащият младеж започва да вика силно, така че да го чуят пътниците в автобуса: „Не ме удряйте!“, без някой да го е ударил.
Пристигналите служители на сигурността на летището при спирането на автобуса извеждат арогантно държащия се младеж, без да установят неговата самоличност, въпреки настояванията на Сидеров и колегите му. Те искат от служителите да им кажат имената на обиждащия и заканващ се младеж, за да подадат иск срещу него. Излизайки от летището Бахнев се насочва към спрял джип на гранична полиция, до който бащата на Бахнев разговаря свойски с граничните полицаи. Когато Димитър Бахнев вижда Сидеров и депутатите на АТАКА им показва среден пръст.
Вместо да дадат името на човека, който обижда и се заканва, служителите на сигурността, както и пристигналите по-късно полицаи Колев, Недев и Кателиев започват да блъскат и да извиват ръцете на Сидеров и неговите колеги. През цялото време Волен Сидеров ги призовава да дадат трите имена на този, който го обижда и му се заканва, или да ги установят те, заедно с останалите му лични данни, за да го съди. Той призовава служителите на летището и полицаите да не го прикриват. През това време се включва бащата на младежа, който го чака на летището и започва да налита на бой срещу депутатие от АТАКА.
Всъщност, разправията между депутатите на АТАКА и представителите на гранична полиция, както и патрулът, дошъл от III РПУ Варна: Колев, Недев, Кателиев, става заради техния упорит отказ в продължение на около 40 минути да дадат нужната за пред прокуратурата и МВР информация за имената на хулиганстващият младеж. А те са нужни на Волен Сидеуров, за да го подведе под чл 146, 1 от НК: „Който каже или извърши нещо унизително за честта и достойнството на другиго в негово присъствие, се наказва за обида с глоба от хиляда до три хиляди лева. В този случай съдът може да наложи и наказание обществено порицание“.

По време на блъскането от страна на полицаите спрямо депутатите, един от тях – Костадин Колев, нанася удар в диафрагмата на Волен Сидеров, като преди това е разгледал с фенерче обстойно депутатската му карта. Което се вижда от собствените му показания: „Когато приближихме, се оказа, че хора са заобиколили един младеж с куфар и агресивно искаха да си каже данните и да извади личната си карта. При нашето приближаване към тези хора, към нас дойде господин, който се представи за Волен Сидеров, народен представител и показваше своята служебна карта. Погледнах картата и името и снимката отговаряха на лицето.“
„Господин Сидеров искаше от нас да вземем личните данни
на младежа.“
Вместо да окаже съдействие на Сидеров, след като е прочел и текста на закона, който го задължава да оказва пълно съдействие на народния представител, Колев започва да блъска и удря Сидеров. Бранейки се от неговите удари, Сидеров отблъсква ръцете му. Никога и по никакъв начин Волен Сидеров не е удрял с юмрук в лицето полицая Костадин Колев. Вярно е обратното: Колев удря Сидеров в диафрагмата, след което започва да вика на висок глас защо ме ударихте и да се държи за устата. „Не съм ви удрял не лъжете!“, отговаря ясно Сидеров на тази лъжа, която ще стане основополагащ елемент във всички нападки срещу Сиредов и основа на искането на Главния прокурор за сваляне на имунитета на Волен Сидеров. Но Колев и всички, които излъгаха, че Сидеров е ударил Колев в лицето с юмрук, и съдебният лекар Демирев, който му е издал медицинско за това, не знаят, че депутати от АТАКА са направили снимки на Колев с мобилните си телефони половин час след момента, в който Колев твърди, че Сидеров го е ударил. Сидеров разполага със снимки, които показват идеално здравото лице, скула и око на полицай Колев 30 минути след удара, който Колев твърди, че Сидеров му е нанесъл.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук