9.3 C
Бургас
петък, май 3, 2024

Сидеров поиска България да обяви неутралитет при евентуален удар срещу Сирия

АТАКА внася днес проект за решение в парламента за обявяване на неутралитет на България при евентуален военен конфликт в Сирия, както и за неизпращане на български военни в Близкия изток и забрана за предоставяне на територии, военни бази и цивилни съоръжения. Това съобщи в Бургас лидерът на АТАКА Волен Сидеров. Той настоява проектът за решение да бъде разгледан в Народното събрание още в първия работен ден на депутатите след лятната ваканция-4 септември.

Сидеров обяви като изключително тревожна появилата се информация, че територията на България може да бъде използвана за логистична подкрепа при нападения срещу Сирия. Според него страната ни може лесно да се превърне в легитимна цел на терористични удари от страна на организации като Хизбула.

Сидеров поиска и останалите политически сили да излязат с ясна позиция- подкрепят или не участие на страната ни в евентуална война в Сирия. Националистът попита защо мълчат президентът и министър-председателят. Според него целта на т.нар. „Западни сили” е единствено разграбване на и унищожаване на една суверенна държава. Едни от най-големите находища на газ в света щели да попаднат в ръцете на американски компании, след като САЩ сложи на власт в Сирия ислямистко правителство.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук