18.2 C
Бургас
неделя, май 5, 2024

Сидеров поиска референдум за излизане на България от НАТО

Атака ще възобнови дебатите за излизане на България от НАТО, обяви по време на пресконференция лидерът на формацията Волен Сидеров. Партията ще търси подкрепа в парламента и ще събира подписи на граждани за свикване на референдум по темата.

По думите на Сидеров България трябва незабавно да обяви неутралитет и да заяви, че няма да участва в никакви действия срещу Русия. Лидерът на Атака прогнозира, че социалната обстановка в страната може да провокира „окървавена картина“ и гражданско недоволство:

„Аз предлагам нещо, което е изключително актуално и необходимо и няма време да го отлагаме – това е създаването на широк политически фронт около идеята, че България трябва да излезе от НАТО незабавно, да намери военен неутралитет и да заяви ясно на света, че не участва в никакви действия срещу Русия“.

„Ще трябва още бой да ядем, да се почувства, че е мачкан народът, за да се надигне тази енергия, за която говорим – да я наречем метафорично енергията „СИРИЗА“. Смятам, че ще стане, защото нещата отиват към по-лошо и икономически, и геополитически, и вътрешнополитически, и като стандарт на живот. И няма как при това управление. То е жалко, страхливо, без характер, не смее да пипне нито един въпрос по същество“, каза още Сидеров, цитиран от Дарик.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук