13.8 C
Бургас
четвъртък, май 2, 2024

Силви Вартан дари апарат за лечение на жълтеница на Бургаската болница

 Фондация „Силви Вартан“ дари на Отделението по неонатология на Бургаската болница апарат за интензивна фототерапия на неонатална жълтеница. Апаратът е марка „Mediprema“ и е на стойност 18 249 лв. Световноизвестната певица, която е родом от България, е известна с благотворителната си дейност, особено в Бургас, откъдето преди време осинови своята дъщеричка Дарина.aparat.JPGНеонаталната жълтеница при бебетата се получава в случаи, когато майката и плодът са с различен резус фактор. Една от другите причини е когото плодът е с  незрял черен дроб. Лечението на тези деца протича под лампа със специална дължина на вълната.

„Предният апарат за фототерапия, с който разполагаме, е дарен от същата фондация преди години. Той се използва интензивно, така че дарението идва в подходящ момент, защото резултатът от лечението е много добър“, каза д-р Слава Коларова – началник на Отделението по неонатология на МБАЛ-Бургас.

Отделението получи и друга придобивка – 9 електронни везни „Zelmer“ с които се следи теглото на новородените. Везните са подарък от радио FM+ и са купени със средства от благотворителна томбола, организирана от радиото за Деня на дететоvezni.JPG

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук