14.3 C
Бургас
събота, май 4, 2024

Симеонов сам направил проверка за шумни заведения в Слънчев бряг

Вицепремиерът Валери Симеонов лично направил проверка на заведенията край морето в Слънчев бряг. Пред медии в Бургас той отново заяви, че политиката за затваряне на шумни заведения продължава. Симеонов обикалял из комплекса със специален калиброван уред за измерване на шума, който показа пред медии в Бургас. Устройството „свършило работа“ и при замерванията на Южния плаж в курорта.

„На почти половин километър от „Бедрум“ констатирахме почти 92dB при максимално допустими в заведението 40 децибела. Можете да си представите за какво брутално газене на законите става дума“, каза Симеонов. По думите му, ако се установят нови нарушения, цяла дузина заведения в Слънчев бряг ще бъдат затворени.

Позицията за по-сериозни проверки потвърди и областният управител на Бургас – Вълчо Чолаков. Инспекторите отново ще искат документи и разрешителни без предупреждение, дегизирани като туристи. В курорта ще работят инспектори на данъчните, полицията и БАБХ.

Чрез медиите Симеонов се обърна и към НАП. Според него, в курортния комплекс имало десетки обекти за снимки с животни, мини футболни игрища и екстремни атракциони, които работят безконтролно. „Алеята край морето буквално е претъпкана с такива обекти. На това трябва да се сложи край“, категоричен е Валери Симеонов.

Вицепремиерът обяви още, че ще се конфискуват и триколките за туристи, ако се открият фискални нарушения. „Има и друг проблем. Тези превозните средства хвърчат със скорост 30-40 км/ч, а това създава сериозен риск от инциденти на място с толкова много туристи“, смята Валери Симеонов.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук