14.1 C
Бургас
неделя, май 26, 2024

Симеонов призна: Не било негова работа да затваря заведения. Правил го за показно

Междуведомствените проверки в курортите   имат изключителен ефект, отчете на среща с журналисти в Бургас вицепремиерът по демографски въпроси и икономическа политика Валери Симеонов. Според него, резултатът е видим – липсвали стомашно-чревни инфекции и нелегален алкохол. Активната работа на институциите довела до сериозен спад в кражбите, проституцията и нарушенията на трудовото законодателство. Нямало и обезглавени от джетове туристи, отчете вицепремиерът.

Той коментира и проверката в една от най-оборотните дискотеки в Слънчев бряг – „Бедрум“, откъдето беше изгонен с викове „Оставка!“, „Довиждане!“ и „Селяни!“.

„Те викат на вицепремиера селяни, но викат и на полицията, викат и на вас. Това е разграничение между столицата и провинцията. Аз и на „Бузлуджа“ да бях и там щяха да викат „Оставка“. Имаше един много интересен призив „Българи – юнаци“, предполагам беше насочен към мен. Вижте хората, които викат и ще си отговорите на въпросите“, коментира Симеонов.

Той все пак призна, че затварянето на заведения не е работа за един вицепремиер. От думите му стана ясно, че целта на участието му в междуведомствените среднощни акции в курортите целяла единствено да покаже как трябвало да се действа при „задкулисни схеми“.

Вицепремиерът изрази задоволството си от постигнатите резултати, като се закани, че проверките ще продължат до края на лятото и допълни, че от началото на сезона издадените заповеди за запечатване на обекти са над 130. Близо 90 от тях били за заведения. Според Валери Симеонов, следващата голяма акция ще бъде в Созопол, в заведение „покровителствано от кмета“.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук