18.8 C
Бургас
петък, април 26, 2024

Симеонов се гласи вице за енергетиката, Каракачанов да поеме отбраната

Патриотите вече са си харесали министерски кресла и ще представят желанията си на започналите преговори с ГЕРБ за съставяне на общо коалиционно управление.

Валери Симеонов, който е с диплома за електроинженер, ще е прицелил към вицепремиерския пост с ресор енергетика, пише epicenter.bg. Красимир Каракачанов иска да влезе във военното министeрство и ще поеме вицепремиерски пост, отговарящ за силовите министерства. Славчо Атанасов вероятно ще поеме министерство на културата.

Патриотите твърдо са решили на всяка цена да направят стабилен кабинет, който да издържи през целия трети мандат на Борисов. Двете формации имат общо 122 депутати. След като ЕНП няма против управление с националистите, Борисов е с развързани ръце за съвместен кабинет и създаване на стабилно управление, което да изкара пълен четиригодишен мандат, смятат и в ГЕРБ.

Засега Марешки не влиза в сметките на ГЕРБ, макар че лидерът на ВОЛЯ беше първият, който показа апетитите си за власт и за овлядяване на икономическото министерство. Симеон Дянков обаче е посъветвал Борисов ГЕРБ задължително да запази управлението в сферите на икономиката, образованието, здравеопазването, външната политика, регионалното развитие.

Петима министри на ГЕРБ със сигурност ще запазят постовете си. Това са отличниците: финансовият Владислав Горанов, Лиляна Павлова ­- на регионалното развитие, Ивайло Московски -­ на транспорта, Томислав Дончев -­ на еврофондовете, Екатерина Захариева – на правосъдието.

Ако Московски стане министър, Цецка Цачева ще влезе в парламента, но няма да е негов председател, тъй като този пост вече ще е зает.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук