15.4 C
Бургас
сряда, май 8, 2024

Симеон Стоянчов се размина с превъзпитателна мярка, след като шофира дрогиран

Наказание 8 месеца пробация ще търпи Симеон Стоянчов, след като Бургаският районен съд одобри сключеното между него и окръжната прокуратура в града споразумение за решаване на наказателното му досъдебно производство.

снимка: 24 часа, архив

Със споразумението той е признат за виновен в това, че на 12 август е управлявал лек автомобил „Ситроен С 3“ след употреба на наркотични вещества – кокаин, опиум, амфетамин и канабис.

По време на 8-месечното наказание Стоянчов ще трябва да се явява и подписва пред пробационен служител два пъти седмично и ще полага 200 часа безвъзмезден труд в полза на обществото за срок от една година.

Подсъдимият е лишен и от право да управлява моторно-превозно средство за срок от осем месеца.

Пред Бургаския районен съд Симеон Стоянчов призна вината си и заяви, че доброволно се е подписал. В споразумението той декларира, че разбира последиците му на влязла в сила присъда, съгласен е с тях и се отказва от съдебно разглеждане на делото по общия ред.

Съдебният състав установи, че от извършеното деяние не са причинени имуществени вреди и намери, че предложеното споразумение не противоречи на закона и морала и го одобри, като прекрати наказателното производство срещу Стоянчов.

Определението е окончателно.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук