13.1 C
Бургас
петък, март 29, 2024

Сини балони срещу рестарт на проекта “ Бургас- Александруполис“

Три неправителствени организации се събират днес на площад „Тройката “ в Бургас, за да протестират срещу евентуалното размразяване на проекта „Бургас- Александруполис“. Тома съобщи един от организаторите Николай Димитров. В небето ще полетят сини балони като символ на чистото море и чистите плажове. „Всеки плаж, който отговаря на еко нормите за чистота на водата и пясъка получава отличието „Син флаг“, затова и балоните ще бъдат сини. Искаме да предупредим политическите партии, които се опитват да размразят проекта, че ние сме нащрек и ще бдим, за да запазим поминака на региона, който е туризъм“, това каза Николай Димитров.

Тристранното споразумение между България, Русия и Гърция за изграждането на петролопровода беше сключено през 2007 год. През 2011 год. България реши да се оттегли от проекта, защото е икономически неизгоден. В Бургас, Поморие и Созопол се проведоха местни референдуми против изграждането на петролопровода.

Според предварителните разчети по 300 километровата тръба трябваше да преминават 35 млн. тона петрол годишно. Прогнозната печалба за страната ни пък беше определена на 35 млн. лева.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук