11.5 C
Бургас
събота, април 20, 2024

Синята коалиция: „Успех е, че оцеляхме при изборото цунами”

„Успех е, че оцеляхме при това „цунами“, което се надигна в подкрепа на ГЕРБ и вкарахме 15 представители в Народното събрание“. Това обяви на пресконференция съпредседателят на Предизборния щаб на Синята коалиция в Бургас Костадин Марков. Той бе категоричен, че ако СДС и ДСБ се бяха явили самостоятелно на изборите, това щеше да бъде краят на автентичната десница в България.
dsc03348.JPG„Доволни сме, че в национален мащаб постигнахме 300 000 гласа, което е 50 % ръст, че в листите ни няма нито един доносник, че не сме купували гласове, доволни сме и от образователния ценз на хората, подкрепили с гласа си Синята коалиция.  
Не сме доволни, че Бургас няма депутат, че не направихме достатъчно прецизни изчисления и не бяхме подготвени за високата избирателна активност“, анализира Костадин Марков. „Резултатите от изборите показват, че бургаският избирател все по-малко гласува за партии без идеология, които разчитат на купените гласове. Синята коалиция в Бургас има потенциал, който ще се разширява на предстоящия местен вот“, коментира обшинският председател на ДСБ Таня Рускова. Тя допълни, че втората в листата Евдокия Манева ще изпълни ангажиментите, които е поела по време на предизборната кампания за решаване на екологичните проблеми в региона, независимо дали като депутат или чрез неправителствени организации.
Процентът на гласувалите за Синята коалиция в областта е най-висок в големите морски общини в – Бургас, Царево, Приморско, Поморие и Несебър. Логично, най-нисък е резултатът на сините в Руен, Сунгурларе, Карнобат и Айтос, обобщи Костадин Марков. Той направи любопитна анализ, според който Синята коалиция би имала четирима представители в местния парламент с резултатът от гласовете, получени на тези избори.
Водачът на бургаската листа Вълчо Чолаков благодари на всичките 12 500 души, които подкрепиха каузата и идеите на Синята коалиция и ги увери, че гласът им не е отишъл напразно.   
 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук