14.3 C
Бургас
четвъртък, април 25, 2024

Скандал в бургаските щанги! Два бургаски клуба остават без зала за тренировки

Състезатели по вдигане на тежести от спортното училище в Бургас и най-добрият ни тежкоатлет Иван Марков остават без база за подготовка. В  залата на стадион „Черноморец” съвместно провеждат тренировки щангистите на двата бургаски клуба- този на „Черноморец” и този на олимпийския вицешампион Георги Марков. До преди два дни, когато от клуб „Черноморец” сменят бравата на вратата и не допускат състезателите на Марков. По думите на Марков негов възпитаник за европейското за кадети, трети ден не може да тренира. Освен надеждният тежкоатлет, в клубът на Георги се състезават още десетина възпитаници на спортното училище. До дни в родния Бургас се завръща и Иван Марков, който в домашни условия също трябва да се подготвя за европейското за мъже в Хърватска, което започва на 1 април.

Потърсихме обяснение от треньорите на клуб „Черноморец” – бившия наставник на женския национален тим Димитър Ковачев и настоящата треньорка Марина Ангелова. Ковачев се оказа извън града и не вдигна телефона си. Марина Ангелова пък излязла в тридневен болничен. С отсъствието им залата остава заключени за всички ученици от спортното училище, в дисциплина вдигане на тежести, които трети ден не могат да влязат в тренировъчната зала.

Според опитният тежкоатлет и настоящ треньор Георги Марков, мотив за решението на клуб „Черноморец“ да заключи залата се крие в междуличностни отношения, както и новата наредба на местната власт за субсидирането на спортисти само в една дисциплина.

На заключената зала от три дни е поставена бележка, на която пише, че състезатели от клуб „Черноморец“ могат да тренират в базата безвъзмездно. Такъв документ показва и Георги Марков, също издаден от дружеството „Черноморец”, собственик на фалиралия футболен клуб и целия спортен комплекс апортиран към дружеството. Прокуристът на ПСФК „Черноморец” Пламен Киряков заяви, че клубът по вдигане на тежести „Черноморец” е поискал договор с дружеството и от 1-ви март ще заплаща наем. Дружеството обаче е на път да бъде обявено в несъстоятелност. Заради ситуацията директорът на спортното училище Георги Георгиев се закани да събере всички страни по парадоксалния случай, които трябва да осигурят тренировъчна зала на учениците. Той ще направи и разчет какъв брой състезатели тренират в двата клуба, което може да наложи и съкращаване на треньорски кадри. До тогава обаче бургаските щангисти ще останат без тренировъчна зала

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук