13.2 C
Бургас
петък, април 26, 2024

Скандал на Летище Бургас! Превозвачи отказват да извозват туристи заради високи такси

200 израелски туристи бяха принудени днес  да вървят пеша от Терминал 2 на Летище Бургас до колелото извън зоната на аеропорта, заради протест на големите превозвачески фирми. Причината за недоволството е , че концесионерът е вдигнал 5 пъти таксите за ползване на паркинга на летището.

Консулът на Израел у нас Орлин Мандов беше категоричен, че сигурността на израелските туристи не е застрашена, въпреки че те са принудени да се качват в автобусите от външна спирка на Летището.

Израелските туристи обаче не се чувстват щастливи от факта, че трябва да вървят пеша под дъжда.

Превозвачите поискаха областният управител на Бургас Павел Маринов да се намеси в спора между тях и концесионера, като  настояваха за прозрачни правила при ценообразуването на таксите за ползване на паркинг. Бургаският губернатор беше категоричен, че няма да приеме разговор под натиск и се надява на разумен диалог между протестиращите и ръководството на Летище Бургас.

 

Освен превозвачи срещу високите такси протестират и туроператори. Те  заявиха, че новите такси са непосилни за тях и те отказват да ги плащат.

 

Ако утре не се стигне до компромисно решение между превозвачите и  концесионера на аеропорта скандалът може да се превърне в международен, заради недоволството на хилядите туристи, които ежедневно кацат на Летище Бургас.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук