16 C
Бургас
сряда, май 8, 2024

Скандал: НСО разпоредила войниците да махнат затворите на автоматите на парада

НСО е разпоредила войниците да премахнат затворите на автоматите си по време на парада на 6 май. Това съобщи в Бургас депутатът от БСП Атанас Зафиров. По думите му министърът на отбраната и началникът на отбраната твърдят, че тази заповед е станала зад гърба им.

Разпореждането автоматите да са със свалени затвори е с цел те да станат неизползваеми и  да се гарантира сигурността на президента Росен Плевнелиев и премиера Бойко Борисов, които взеха участие в парада, коментира Зафиров. „Войниците са марширували с бутафорни оръжия. 20150525_115651Ще отправя питане в НС какви мерки за сигурност са наложили това. НСО се превръща в „държава в държавата” и има огромни правомощия. Според мен това е огромен скандал.”, заяви Зафиров.

Друг въпрос, който ще отправи депутатът е към министъра на здравеопазването Петър Москов и касае МБАЛ Бургас. Атанас Зафиров ще пита дали ДАНС са разследвали бургаската болница за злоупотреби и кое е наложило увеличаване на броя на Борда на директорите на здравното заведение.

Червеният депутат каза още, че парламентарната група на БСП предлага изменения в Законопроекта за гражданската регистрация, които трябва да спрат незаконните заселвания по време на изборите. Предлагат се санкции от 500 до 3 000 лв. за нарушителите, а кметове да извършват в 14 дневен срок служебна проверка на всички новорегистрирани в периода от 1април до 30 април. Тъй като измененията в закона все още не са гледани в парламентарна зала бургаският депутат се надява промените да станат факт поне за следващите избори.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук