25.4 C
Бургас
вторник, май 7, 2024

Скаути на професионални отбори следят турнирите на „Звездичка“

Представители на различни футболни отбори у нас не изпускат от поглед израстването на бебетата от ДФК „Звездичка“/Бургас/С тефтери в ръка, от сега те набелязват конкретни таланти, на които ще им бъде предложено след време да продължат развитието си в съответния тим, естествено не става въпрос само за бургаски.Ежедневните тренировки в детските градини остават извън обхвата на скаутите, но на турнирите картината е по различна. Всичко това е обяснимо- „Звездичка“ много бързо излезе от кувьоза и започна да очарова само пет месеца от както се роди, а иначе е всеизвестно, че е заченат с много любов .Зад гърба си вече има един градски турнир през септември, а сега вече започнаха серии от такива подчинени на Никулден.

Предстоящите втори и трети квалификационни кръгове от общо пет такива са тази събота и неделя в спортна зала „Младост“ от 11 часа.

През първият ден родители, баби, дядовци и приятели ще стискат палци на своите любимци/на възраст между три и седем годинки/ от ЦДГ 19”Ален мак”,ЦДГ21„Синчец”- Банево, ЦДГ17 „Раковина” и ЦДГ7 ”Синчец-Бургас

В срещи по системата всеки срещу всеки ще се оформи крайното класиране. Отборът заел първо място директно се изстрелва за финалната осмица на 10-ти декември. В неделя пак в същата общинска спортна зала в к/с „Славейков“ едни срещу други сили ще премерят ОДЗ 3”Звънче”, ЦДГ 28 „Детелина”, ОДЗ 15”Моряче”, ОДЗ 5”Иглика”, ОДЗ 7 „Райна Княгиня” и ОДЗ 8 „Брезичка”. Тук освен победителя за финалите ще го последва и учебното заведение класирало се на второ място.

Организаторите са подготвили приятни изненади според възможностите но със сигурност ще има такива .

Община Бургас помага както винаги го е правила, като подпомага финансирането в спортните прояви, а частни бизнесмени и БФС са обещали предметни награди за крайните призьори и спортна екипировка за никулденския шампион.

Зам.-председателят на бургаската детска школа Кеворк Дадурян е в столицата по дела от личен характер, но използва момента заедно с почетния президент Анатоли Нанков да се срещнат с шефа на отдел „Детско-юношески футбол“ към футболната централа Пламен Михов, който ги е уверил,че това е правилният път България да има големи футболисти, без значение от техния пол.

Не е тайна, че в „Звездичка“ тренират по харесвана и модерна методика и солиден брой момичета .От футболния клуб споделят с горчив привкус,че няма ненаказано добро-има родители на деца в почти всички детски градини, които повече от месец не са заплащали дължими такси които са меко казано символични за съвременните условия на живот .

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук