14.9 C
Бургас
петък, март 29, 2024

Сключват договори със собственици на имоти заради Системата за наблюдение по границата с Турция 

Кабинетът възложи на министъра на вътрешните работи да сключи договори със собствениците на частни имоти за учредяване на ограничено вещно право на строеж за изграждане на телекомуникационен пост – стълб с прилежаща кабина за разполагане на оборудване, и за прокарване на отклонения от общата електропреносна мрежа и право на преминаване в полза на държавата за нуждите на МВР.

Решението е свързано с изпълнението на проект на Главна дирекция „Гранична полиция“ на МВР – „Изграждане на интегрирана система за наблюдение по границата с Република Турция“. Той е по многогодишната програма 2011-2013 на Фонда за външните граници.

Реализацията на проекта ще осигури технически граничната сигурност на българо-турската граница, като предостави на полицията всички необходими средства за сухоземни операции – да засича, идентифицира и проследява нарушители на държавната граница, която се явява външна граница за ЕС.

Учредяването на вещни права е възмездно, като средства са предвидени в бюджета по проекта. Предвижда се договорът за учредяване на правото на строеж да бъде безсрочен. За правото на преминаване и прокарване на отклонения от общата електропреносна мрежа се предвижда заплащане на еднократни обезщетения на собствениците на имотите.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук