11.5 C
Бургас
събота, април 20, 2024

Скоро монтират вендинг машините и валидаторите по автобусите

Ди дни община Бургас трябва да поръча така наречените „валидатори”, които ще бъдат монтирани в градските автобуси. Устройствата ще контролират билетната система и са част от цялостната електронна, разплащателна система, която трябва да бъде въведена в „Бургасбус”.

Съвсем скоро трябва да бъдат монтирани и вендинг машините, от които ще може да се купуват еднократни билети и еднодневни карти за градския транспорт. Подобни машини ще се появят първо на ключови места в Бургас, обяви ръководителят на проекта за Интегриран градски транспорт, Руска Бояджиева, цитирана от Радио „Фокус”.

По нейните думи, въвеждането на електронната система за таксуване е свързано веднъж с оборудване на самите автобуси и втори път – системи, които да контролират тази електронна и билетна система, и трети път – със сериозна информационна кампания, която да позволи на ползвателите на обществения транспорт да се адаптират към новата ситуация.

Ламинираните карти отиват в историята. Новите ще бъдат във вид на пластмасова карта, на която са заредени права за пътуване на пътниците. Самата електронна билетна система ще позволява и продажбата на еднократни хартиени билетчета от шофьора, така че оборудването на автобусите включва и бордово устройство, което позволява принтирането на еднократен билет за пътуване”, каза още Бояджиева.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук