9.3 C
Бургас
понеделник, април 29, 2024

#Скритиятдар помага на деца с физически увреждания

Инициатива под мото #Скритиятдар стартира в помощ на деца с физически увреждания. Кампанията има за цел набирането на средства за закупуването на специализирано оборудване, което да подпомогне работата на ДМСГД „Вяра, Надежда и Любов” – гр. Бургас. От 12 декември в над 100 търговски обекта на Мол Бургас Плаза ще бъдат позиционирани специални кутии, където всеки може да направи индивидуално дарение. _DSC5899Набраните средства ще бъдат отделени за закупуване на универсална система за странично позициониране, терапевтични стол и седалка, лампа инфраруж -помощни средства,които са важна част от процеса на рехабилитация. Ценовата рамка на тези уреди еот 500 до 3000 лв.

„За нас е важно да застанем зад такива инициативи, тъй като освен представители на бизнеса в гр. Бургас, ние сме и част от обществото”, каза Гергана Хаджикочева –менидждър на Мол Бургас Плаза.

_DSC5963“Благодарение на тези общи усилия, днес стартираме инициатива, която е от полза за тези, които са най-ощетени“, допълни д-р Лорис Маниелян – зам.кметът по “Здравеопазване, социални дейности и спорт“. Той стана и първият дарител в кампанията, пускайки своята лепта в дарителската кутия.

„Подпомагайки едно дете, което има нужда от позиционираща терапия, ние ще развием нашия дневен център, ще осигирум комфорт и по-добра грижа за децата с физически увреждания“, сподели д-р Пепа Ралчева – директор на ДМСГД „Вяра, Надежда и Любов”.

В подкрепа на кампанията застават и участниците в Х фактор 2014 – Кристина Дончева, Михаела Маринова и братята Иво и Пламен Добреви. На 28 декември от 17:00 ч. те ще изнесат концерт в търговския център под мотото „Пеем за промяната”.

„Аз съм човек, който обича да помага. Вярвам, че концертът, в който ще взема участие всички ние, ще успее да обедени много хора. Силно се надявам да сбъднем мечтата на тези деца да бъдат здрави”, сподели Кристина при откриването на кампанията.

 

#Скритиятдар ще продължи до 30 януари 2015 г., а събраната сума ще бъде официално обявена през месец февруари. Освен дарение, всеки може да отправи личен апел, като сподели информация за кампанията в социалните мрежи с хаштаг #Скритиятдар.

 
Дом за медико-социални грижи за деца „Вяра, Надежда и Любов”е открит на 10. 01. 1953 година като ”Дом майка и дете”. Той е структуриран в системата на Министерството на здравеопазването и функционира на територията на Бургаска област.

Днес лечебното заведение е с капацитет 200 места за деца, за които се грижат 190 висококвалифицирани професионалиста в медицината и социалната дейност.

ДМСГД „Вяра, Надежда и Любов” осигуряващо качествена грижа за деца в неравностойно положение според индивидуалните им потребности, като предоставя продължително медицинско наблюдение, диагностика, лечение, профилактика, рехабилитация и специфични грижи за децата от различни възрастови групи с хронични заболявания и медико-социални проблеми, както и алтернативни услуги в общността и грижа от семеен тип.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук