21.5 C
Бургас
сряда, април 24, 2024

Скъсали созополския ресторант от проверки заради таксата от 20 лева за стол. Оттам: За първи път го правим /ВИДЕО/

Снимка на касова бележка от ресторант в Созопол разбуни духовете в социалната мрежа. На нея се вижда, че в сметката наред с храната и напитките е вписана такса от 20 лева –  за „стол“. Толкова стрували незаетите места на масата в заведението. Авторът на снимката пише, че група клиенти направила резервация във въпросния ресторант. Оказало се, че компанията ще бъде по-малка, за което управителят на ресторанта бил уведомен своевременно.

Собственикът на заведението обаче има друга версия за начислената нестандартна такса. Пред „Zonaburgas.bg” Тони Матеев обясни, че това е нормална европейска практика, но в ресторанта я използвали за първи път. Имало непредвидени обстоятелства и грубо отношение към персонала на заведението.

Таксата за стол е регистрирана в софтуера на фискалното устройство, обясни Матеев. Така или иначе – тя не е била платена от клиентите.  Заради случката заведението вече е било подложено на проверки от Приходната агенция, Комисията за защита на потребителите и министерството на туризма – нарушения не са били открити.

От заведението обясниха още, че компанията била изключително шумна. Оплакаха, че трудно намерили сервитьори, тъй като кандидати за работата липсвали. Поне в България – собственикът намерил нужния персонал за лятото от Украйна. Освен с такса стол в морските ни курорти могат да ви изненадат и с такса минимална консумация, такса сервиз и музика.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук