24.9 C
Бургас
петък, март 29, 2024

Слави с ултиматум към управляващите

Шоуменът Слави Трифонов постави ултиматум на неизбраните все още депутати от следващото Народно събрание. Той заплашва, че ще си потърси и отвоюва гражданските права, ако народните представители не приемат резултатите от референдума, иницииран от него.

Референдумът се проведе заедно с първия тур на президентските избори и въпреки резултатите от него той остана незадължителен, тъй като на него гласуваха по-малко от изискуемия брой гласоподаватели.

Писмото си до медиите шоуменът започва с това, че България има много красиви неща, но няма две: справедливост и достойни личности, които да управляват държавата. „Много тъжно, нали?!“, пита той.
Трифонов посочва, че 3,5 млн. българи са гласували на референдума. „И отсреща – цялата политическа класа. Избрани от хората и най-нагло застанали срещу тях. Нагли. Самозабравили се. Самодоволни. Отвратителни“, посочва той.

Според Трифонов политическата клика заедно със „слугинските им медии … в хор си траят, смятайки, че този референдум ще бъде забравен“. „Е, няма как да стане“, обещава той.

„Вие не можете да пренебрегнете решението на собствения си суверен. Колкото и да сте безсрамни“, смята Трифонов. По думите му единственият ангажимент и задължение на следващия парламент е да приеме безусловно волята на народа. Според него след приемането на провеждането на изборите мажоритарно в два тура, намаляването на партийната субсидия на 1 лев и въвеждането на задължително гласуване на избори и референдуми НС трябва да се разпусне. За да може хората да изберат своите представители, както са пожелали.

Трифонов обещава и действия в два хода. В първото дава на следващия парламент две седмици от свикването му да започне работа по резултатите от референдума. „Ако за две седмици вие не започнете работа по този въпрос, в началото на третата седмица аз ще дойда пред сградата на Народното събрание, за да си потърся гражданските права“, обещава шоуменът.

След това водещият дава два месеца на депутатите, за да приемат новите закони. „Ако след този срок, вие не сте ги приели и не сте ги превърнали в закон, а само сте симулирали работа, отново ще дойда пред сградата на Народното събрание, за да отвоювам гражданските си права“, пише Трифнов.

„Какво ще направят другите два милиона и половина, които мислят като мен, не знам. Но знам, че „Съединението прави силата“. За мен обратното броене вече започна“, завърша писмото си до медиите водещият, като подписва себе си „Слави Трифонов – един от многото“./ dnes.bg

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук