11.5 C
Бургас
събота, април 20, 2024

Сладолед: Само при -18°

Българска агенция по безопасност на храните започна масирани проверки на обектите за производство и търговия със сладолед. При първите проверени обекти се установи липса на работно облекло.

Инспекторите следят произхода на сладоледа, температурата на съхранение, която трябва да бъде минимум „-18C◦”, срокът на годност, придружаващите документи, етикетировката, работното облекло и здравни книжки на персонала, и хигиената в обектите.

Най-честите нарушения са свързани с неспазването на температурния режим на съхранение на сладоледа и липсата на етикети. От БАБХ съветват потребители да си купуват сладолед само от регламентирани обекти, а при съмнение могат да подават сигнали към БАБХ на телефон 0700 122 99.

И през това лято инспекторите ще вземат проби от сладоледа за лабораторно изследване. Масираните проверки се провеждат на територията на цялата страна. Инспектират се обектите за производство и търговия на едро и дребно със сладолед, временни и подвижни обекти и машини за сладолед.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук