14.9 C
Бургас
събота, май 4, 2024

След няколко месеца ще видим галерията до Часовника на картинка

Десет са подадените за оценка идейни проекти за изграждането на нова художествена галерия пред Часовника. Всички постъпили в община Бургас предложения са били допуснати за разглеждане. След по-малко от три месеца комисията, която ги разглежда, трябва се произнесе. Това обясни за zonaburgas, директорът на дирекция „Устройство на територията”, Десислава Евгениева.

По думите й, в момента тече работата на журито, като вече са проведени две заседания. Председател е главният архитект на общината Веселина Илиева. „След приключването на конкурса ще бъде направена изложба с всички подадени предложения. Предстои ни да организираме и обществено обсъждане с творческия колектив, чиято идея е избрана”, допълни Евгениева. Тя не пожела да коментира подробности около подадени идейни проекти. Не се ангажира и със срок, в който ще стане ясен и победителят от конкурса.

Според предварително обявените информации, сградата ще бъде на четири етажа, а архитектурният стил ще носи духа на централната улица „Богориди”. Бъдещата художествена галерия ще даде възможност не само за разполагане на експозиции, но и за съхранение на образци от различни видове изкуства.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук