6.5 C
Бургас
вторник, май 14, 2024

След провала на БФБ: В „Славейков“ ще има олимпийски басейн

След проваления проект на Българска федерация по борба за изграждането на спортна база в парка на бургаския комплекс „Славейков”, общината взема нещата „в свои ръце”. Местната администрация ще строи олимпийски басейн с футболно игрище за клуб „Нефтохимик”. Пари за реализацията на спортните съоръжения ще се заделят от общинския бюджет.

Според заместник-кметът по финансовите въпроси в общината, Красимир Стойчев – за грандиозния проект ще са необходими около 11 млн. лева. 30 000 лева пък ще бъдат изхарчени за проектиране и оформяне на документацията, реши днес Общински съвет – Бургас.

Припомняме, че в средата на април тази година, местната администрация прекрати едностранно договора за изграждането на спортен център в комплекс „Славейков”. Ангажимент за изграждането му пое Българска федерация по борба /БФБ/ преди три години, когато беше направена дори първа копка на обекта. Дейностите по строежа на комплекса обаче спряха след разчистването на терена.

Парк за чудо и приказ поискаха от Националния фронт за спасение на България

Месец след като договорът между БФБ и общината бе прекратен, националистите от НФСБ в местния парламент, поискаха на мястото да се изгради парк. И то не какъв да е, а подобрен на този в Мадрид – побрал в пределите си десетки емблеми на световната архитектура. Идеята на „фронт”-а за изграждането на бургаски „Парк Европа” обаче се оказа твърде… иновативна за вкуса на местните управници, които от раз гласуваха против докладната на националистите.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук