12.6 C
Бургас
петък, май 3, 2024

След Сочи идва ред на Бургас

Все още няма точна дата, на която ще бъде направена първата копка за изграждането на атрактивния Парк „Океанариум” в Бургас. Документацията за атракциона вече е подготвена.

 

Проектът обаче е бил върнат, за да бъдат отстранени и последните дребни неточности, обясниха за zonaburgas от пресцентъра на общината.

В момента руската компания „Мостовик”, която ще изгражда Океанариума, е насочила усилията си в изпълнението на грандиозни обекти за олимпиадата в Сочи /Русия/. Тя пък трябва да бъде открита през февруари тази година.

Започнати твърдят, че организацията е забавила проектите си зад граница, за да спази срокове за световното спортно събитие. Най-вероятно старт на бургаския проект ще бъде даден след откриването на олимпиадата – през февруари или март. Официална информация обаче все още няма.

Инвеститорът предлага строителството да премине в 4 етапа. Първо трябва да се изгради аквапарк, после делфинариум, океанариум и опознавателен център, а накрая и хотелска част.

В средата на миналата година кметът на община Бургас Димитър Николов и генералният директор на Научно-производствено обединение „Мостовик“ Олег Шишов подписаха концесионния договор за изграждане и експлоатация на парк „Океанариум“. Вече е внесена финансовата гаранция, а в концесионния договор са заложени сериозни условия за изпълнение, одобрени и гласувани от Общинския съвет.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук