16.1 C
Бургас
вторник, май 7, 2024

След управител на острова, търсят готвач, барман и камериери

След като общината обяви вакантно място за управител на остров Света Анастасия, след няколко месеца ще се търсят и готвач за ресторанта, барман, камериери и чистачи. Освен пазача на фара от ранна пролет до късна есен се очертава постоянен персонал от 6-7 души, които ще бъдат назначени на щат в общината.

Причината е, че по европейските изисквания 5 г. местната администрация няма право да отдава обектите на осторова под наем на частни лица. Преди дни бившият Болшевик получи акт 16 и стана първият годен за обитаване остров в България и единствен засега наш курорт в открито море. Кандидатите за позицията на управител вече са около 300, а бройката расте всеки ден, пише „24 часа“

„В сряда получихме от ДНСК официално разрешение за ползване. Предстои да го предадем във владение на общинското предприятие „Туризъм“. Тяхна грижа ще е да назначат персонала на острова, ние забележки към реконструкцията и реставрацията нямаме“, коментира шефката на дирекция „Строителство“ в общината Чанка Коралска.

Тъй като поддръжката на острова ще бъде трудна работа с доста разходи на малка площ, Света Анастасия се очертава като бутиков курорт от 4 звезди нагоре. На тази категория ще бъдат и цените в кръчмата, и 8-те хотелски стаи, оборудвани с модерна техника.

„Вече имаме много заявки за сватби и за посещения от чужденци“, каза бургаският кмет. Желание за семинар в открито море дала и голяма IT фирма. Света Анастасия ще бъде с плаващо работно време, тъй като посещенията на него ще зависят изцяло от метеорологичните условия.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук