16 C
Бургас
събота, май 4, 2024

След 18 години Бургас отново е домакин на финалите по хандбал

За първи път от 18 години насам Бургас е домакин на финалите от хандбалния турнир за мъже Купа  България. Той ще се проведе тази събота и неделя (22 и 23 март) в спортна зала „Младост“ при вход свободен.  На полуфинала в събота спортното чудо ХК „Фрегата Бургас“  ще се изправи срещу ХК „Интер – Благоевград“.

Мачът ще се играе от 18:00 часа. Преди тях от 16:00 ч.  сили ще премерят шампионът от миналата година ХК „Добруджа – Добрич“  и ХК „Спартак- Варна“. Финалът е в неделя от 14:00 часа, а отборите отпаднали в полуфинала,  ще спорят за третото място от 12:00 часа.

Подробности около сблъсъка за купата на България бе дадена на нарочна пресконференция от домакините от ХК „Фрегата Бургас“. Въпреки че клубът е най-младият в България,  той стремително се изкачва нагоре. „Фрегата Бургас“ бе образуван миналата година след сливането между отборите на „Фрегата“ и „Бургас 93“. Благодарение на момчетата на Никола Добрев Бургас се върна на върха в този спорт при мъжете след 11 години прекъсване.

„Последният турнир за купата на България, който се проведе в Бургас беше през 1996 година, когато още се състезавах. Щастлив съм, че той ще се проведе отново тук. След 18 години Бургас успя да се класира на финал за първата четворка в Купа България. Ще се радвам, ако трибуните в спортна зала  „Младост“ се изпълнят с бургазлии и гости, за да превърнем финалите в празник“, каза председателят на клуба Никола Добрев.

От „Фрегата Бургас“ призовават всички, които ги подкрепят, да дойдат в зала „Младост“ в събота и неделя.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук