13.8 C
Бургас
вторник, април 30, 2024

След 6 години протакане багерите влизат в „Златна Перла“

На 19 април багерите влизат във вилно селище „Златна перла” до Варвара, Община Царево. От ДНСК са изпратили съобщение до управителя на фирма ”КРАШ 2000”  Емил Иванов, че в 11 часа започва принудително изпълнение на влязла в сила заповед, от 21 юни 2010 г. , на началника на РДНСК-Бургас  за премахване на незаконен строеж ”Вилна сграда F”, изграден във вилно селище „Златна перла-1“ в местността „Дълбоки дол“.
Собственикът на имота е предупреден да осигурите достъп до строежа за изпълнение на заповедта.

Напомняме, че вилното селище е разделено на 10 отделни части и затова  за всяка от тях се издава отделна заповед за събаряне. „Златна перла-1”  обхваща 5 от отделните вили.  За останалите строежи заповедите са обжалвани и докато не приключат съдебните производства не може да се пристъпи към бутане им.

От дирекцията припомнят, че  през 2006г. са издадени 10 заповеди за отмяна на издадените разрешения за строеж, а през 2007 г. – 10  заповеди за спиране на строителството.

Заповедите са обжалвани и потвърдени от Окръжен съд-Бургас и Върховен административен съд /ВАС/.

Строителството на „Златна перла“ започна през  2006 г. на 10 декара в природен парк „Странджа“, без  до има оценка за въздействие върху околната среда/ОВОС/.

Инвеститорите обжалваха, като се позовават на новия ОУП на Царево. Той предвижда отделни площи от Природен парк Странджа да бъдат изключени от защитените територии и застроени, включително и  мястото с незаконния курортен комплекс „Златна Перла“.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук