15.4 C
Бургас
понеделник, април 29, 2024

Сливенският митрополит Йоаникий лично благослови кмета и жителите на Поморие

Негово Високопреосвещенство Сливенският митрополит Йоаникий беше на работна среща в Поморие, която се състоя по повод предстоящото освещаване на храм „Св. Параскева” в с. Каменар и храм „Св. Димитрий” в с. Порой. Митрополитът даде съгласието си лично да присъства при освещаването на църквата в с. Каменар, което ще бъде на 26 юли 2012г., денят в който се чества празникът на Св. преподобномъченица Параскева Римлянка.

На срещата присъстваха Архимандрид Иеротей, игумен на манастир „Свети Георги” и свещеноиконом Петър Куманов. По време на посещението си Негово Високопреосвещенство разгледа местата в общината, където е възможно да бъдат изградени още нови храмове.
При срещата си с кмета Иван Алексиев, митрополитът изказа задоволство си от работата на общинското ръководство, което се ангажира в това да съхранява и популяризира православната вяра. Изграждането на нови храмове ще помогне за съхраняване на вярата и за издигане духовното равнище на хората.
По време на посещението си Сливенският Митрополит Йоаникий благослови кмета и жителите на общината и пожела здраве, благоденствие и просперитет.

В началото на месец юни се проведе  деветото издание на международния фестивал на православната музика „Св. Богородица – Достойно Есть”,  който се организира под патронажа на Сливенския митрополит и кмета на община Поморие и събра хиляди участници и гости от девет страни.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук