24.3 C
Бургас
петък, март 29, 2024

Сливенски циганин, съсякъл жена си с брадва иска по-лека присъда

Апелативен съд – Бургас разгледа дело срещу Чавдар Велев за опит за убийство на съпругата му с брадва.Той обжалва постановената му от Окръжен съд – Сливен присъда с молба да бъде намалено наложеното му наказание седем години лишаване от свобода при строг режим. Съдът го е признал за виновен в това, че 1 ноември 2013 г. към 2,30 ч. в гр. Сливен, направил опит умишлено да умъртви съпругата си.

снимка: интернет
снимка: интернет

Велев проявявал раздразнителност от поведението на съпругата си, силна ревност и агресивно поведение спрямо нея. В нощта на инцидента той спял на първия етаж на фамилната къща, а съпругата му на втория, заедно с малкия им внук. Към 2 ч. синът му се събудил и видял как баща му бърка в джобовете на неговите и на съпругата му дрехи. Подсъдимият обяснил, че търси кибрит. След неговото излизане синът събудил жена си, разбрали, че баща му е взел ключовете за горния етаж, и тръгнали да търсят Велев. През открехнатата врата на стаята на майка си, той видял подсъдимия да нанася удари по главата й, докато тя спяла на ъглов диван. В другия му край стояло свито и уплашено детето му. Синът извикал на баща си, а той вдигнал високо брадвата, която държал. Синът хвърлил стол върху него, грабнал детето си и излязъл на улицата, за да извика помощ.

Подсъдимият и неговият адвокат молят да бъде намалено наложеното наказание, като посочват, че решаващият съд не е отчел при определянето му влошеното здравословно състояние на Велев, който страда от множество сериозни заболявания. Не бил взет предвид и мотивът за извършване на престъплението. Защитникът обърна внимание, че пострадалата също желаела съпругът й да не търпи ефективно наказание, защото нямало кой да се грижи за нея и за непълнолетното им дете.

Представителят на Апелативна прокуратура – Бургас поиска да бъде потвърдена първоинстанционната присъда. Прокурорът посочи, че оспорваното наказание е наложено по реда на съкратеното съдебно следствие, като предвид наличието на смекчаващи вината обстоятелства наказанието е определено под минималния предвиден от закона размер. Публичният обвинител смята, че няма основания за намаляването му, тъй като здравословното състояние на Велев е било тежко и преди извършване на деянието. Той акцентира на високата степен на обществена опасност на престъплението и на факта, че то е извършено в присъствието на дете.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук