11 C
Бургас
петък, май 3, 2024

Сливи за смет на „Охлюва“

Интерпретацията на народната приказка започва в 20.30 часа

„Големият успех от миналото лято бе основна заявка, че фестивалът „Дни на куклите“ ще се завърне и това лято в културната програма на Бургас. Не пропускайте спектаклите. Те се играят специално за всички вас с много любов“, каза зам.-кметът Йорданка Ананиева по време на официалното му откриване. 

Снимка: novinar.bg

Бургаският  куклен театър непрекъснато ни дава поводи за гордост с всеотдайната работа на всички актьори. Успехите на трупата отдавна надхвърлиха националните мащаби и се превърнаха в посланик на родното изкуство по света, та чак до многомилионен Тайван, уточни още Ананиева.

Инициативата започна тази неделя на открита сцена „Охлюва“ и събра стотици малки почитатели на кукления театър и техните родители. „Дни на куклите“ започна с премиерата „Принцеса Квак“. Тази вечер любителите на кукленото изкуство ще имат възможност да се насладят на две постановки  – от 19.00  часа започва музикално-забавното представление „Алегро виваче“ на ДКТ-гр. Варна. От 20.30 часа започва интерпретацията на българската народна приказка „Сливи за смет“.

Всички спектакли са с вход свободен!

В афиша на инициативата са включени още: „Джуджето Дългоноско“ /ДКТ – гр. Свилен, на 11 август от 20.30 часа/, „Хензел и Гретел“ /Театър „АКО“ – гр. София на 13 и 15 август от 19.00 и 20.30 часа/. В колоритната програмата има запазено място за три чуждестранни представления – постановката „Игра на четири ръце“, представена от Чемодан Дует КВАМ /Русия/ гледаме на 12 и 14 август от 19.00 часа. Театър MARIONETARIUM от Испания ще зарадва бургазлии и гости на 12 и 13 август от 20.30 часа с представлението „Дървени клоуни“. На 14 и 15 август от 19.00 часа и 20.30 часа публиката ще се наслади на „Пулчинела“, емблематичният италиански персонаж с маска на петел. Спектакълът ще бъде представен от театър Gianluca Di Matteo, Италия.

„Парад на хвърчилата“ ще даде цветен финал на инициативата от 19.00 часа на 16 август.

Фестивалът „Дни на куклите“ се организира от Куклен театър Бургас, Община Бургас и Министерството на културата.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук