15.4 C
Бургас
събота, април 27, 2024

Случаите на агресия в бургаските училища зачестяват

В близо една трета от учебните заведение на територията на областта са били регистрирани случаи на насилие, сочат резултатите от анкета на Регионалния инспекторат по образованието. Данните от нея обобщи началникът на структурата, Виолета Илиева. В регистъра на така наречените „наблюдавани” попадат 56 училища от общо 141.

Според Илиева, случаите на насилие в училищата на територията на областта зачестяват. В 68% от тях, основна причина за ситуациите била нездравата семейна среда, показали данните от проведените анкети. Най-чести били случаите на агресия между самите ученици. Не липсват обаче и ситуации, в които учениците упражнявали агресия и срещу учителите. Имало и случаи, в които родители защитават честта на отрочетата си като шамарят техни връстници.

Виолета Илиева е участник в среща, инициирана от областния управител Вълчо Чолаков, по проблемите с агресията и насилието в училищата. Причина за срещата, в която участват десетки представители на учебни заведения, са двата случая от началото на годината, в които петокласник беше изнасилен в междучасие, а ученици от Автото в Бургас се забъркаха в етнически конфликт.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук