13.2 C
Бургас
понеделник, април 29, 2024

Слънчева събота днес, студ през първата седмица на декември

Над Черноморието днес ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от южната четвърт. Максимални температури ще са между 6 и 8°. Температурата на морската вода е 11-13°. Вълнението на морето – 2-3 бала. В сутрешните часове ще е предимно слънчево, но студено. Около обяд облачността ще започне да се увеличава – предимно средна и висока в югозападните райони.

Вятърът ще е е слаб от юг-югозапад. В крайните югозападни райони ще започне да превалява слаб дъжд през нощта и на места ще се образува поледица. В планините вятърът ще отслабне и ще се ориентира от юг-югозапад. Преди обяд облачността ще е разкъсана, а след обяд значителна. Вечерта в югозападните масиви ще превали слаб сняг. Максимална температура на 1200 м. около 3°, на 2000 м. – минус 1, минус 2°.

В неделя и понеделник облачността ще е предимно значителна, на места, главно в Южна България, ще превалява слаб дъжд. Температурите ще са по-високи – минимални между минус 3 и 2°, максимални – между 3 и 8. Във вторник от североизток ще проникне малко по-студен въздух. Облачността ще е променлива, без съществени валежи. Времето над Черноморието ще бъде облачно, прогнозират синоптиците от БАН.

Температурите ще се задържат близки до средните за сезона през първата седмица на декември. След 3-ти ни очаква очаква леко захлаждане. На места, главно в централна България ще превалява дъжд, който през нощта ще преминава в сняг. Минималните температури ще са между -4 и 0 градуса, а максималните между 4 и 6.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук