16.5 C
Бургас
сряда, май 8, 2024

Слънчево и тихо време през утрешния ден

Облачността над по-голямата част от страната ще се разкъса и намалее. Вятърът ще отслабне. Температурите ще започнат да се повишават. Минималните ще бъдат между 0 и 5 градуса, сочи прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология при БАН.

Временни увеличения на облачността ще има само в източните райони и Рило-родопската област. Максималните температури ще достигнат 19°, в крайните югозападни райони до 21°. Предимно слънчево ще бъде времето и над Черноморието. Краткотрайни увеличения на облачността ще има в следобедните часове. Максималните температури край морето ще бъдат около 15°. Температурата на морската вода достигна температура от 9°.

Максимална температура на 1200 метра около 9°, на 2000 метра около 2°. През следващите дни от юг ще се пренася топъл въздух. Температурите ще се повишат и максималните ще са предимно между 17° и 22°. В петък от запад на изток облачността, предимно средна и висока, ще се увеличи, но ще остане без валежи.

През нощта срещу събота и в събота над страната ще има предимно значителна облачност. На много места ще превали. В неделя ще има повече слънце, ще бъде и по-топло. В следобедните часове ще има временни увеличения на облачността, на отделни места е възможно и да превали краткотраен дъжд.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук