13.8 C
Бургас
понеделник, април 29, 2024

„Слънчев бряг“АД- готови да тушират напрежението, хотелиерите- отказаха срещата в София

Представители на СНЦ „Съюз на собствениците“ няма да присъстват днес на срещата в Министерството на икономиката, енергетиката и туризма /МИЕТ/, организирана от заместник-министърът на ведомството Иво Маринов. Това съобщи председателят на Управителния съвет на СНЦ „Съюз на собствениците“ Елена Иванова. Срещата е свикана за установяване на конкретните мерки за регулиране дейностите и туристическите услуги в курорта. Вчера от „Слънчев бряг“АД заявиха, че са готови с предложенията за решаване на конфликта с протестиращите собственици, но явно отново има разминава в желанието за диалог. Ден преди срещата в Министерството на икономиката, енергетиката и туризма/МИЕТ/ ръководството на „Слънчев бряг“ АД заяви пред журналисти, че е готово с предложенията за туширане на напрежението между Управителния съвет на „Съюза на собствениците“ и дружеството, стопанисващо курорта. mihaleva-dimitrov.jpgНа работна закуска с представители на медиите председателят на Съвета на директорите на „Слънчев бряг“ АД Златко Димитров, изпълнителният директор на дружеството Мария Михалева и  Константин Лефтеров, член на Съвета на директорите заявиха желанието за публичност на действията си, извършвани единствено в полза на българския туризъм и в защита интересите на държавата.„Ние сме отворени за диалог, дори и за разумни компромиси, ако те са в полза на туристите. Всички, предприети от нас стъпки са в рамките на закона и съгласно правомощията, които ни е дала държавата. А ако не извършим това, което трябва, ще бъдем обвинени в безстопанственост“, защити позициите си ръководството на дружеството.

„Срещата, за която министър Трайчо Трайков даде седмица срок за установяване на правила за контрол на достъпа в комплекса беше организирана първоначално от СНЦ „Съюз на собствениците“ и бе насрочена за 11.00 часа днес, в хотел „Империал“ в КК „Слънчев бряг“. За инициираната от нас среща заместник-министърът Иво Маринов е уведомен още на 14 юни, на която също бе поканен. Вчера обаче получаваме съобщение, че срещата ще се проведе в същия ден и час, но в София“, заяви Елена Иванова. 

 Поканата до Съюза бе отправена твърде късно и организацията по пътуване до столицата е физически невъзможна, каза Иванова и уточни, че за това вчера следобед  е уведомено ведомството.

От СНЦ „Съюз на собствениците“ напомнят, че основният проблем е собствеността върху улиците на „Слънчев бряг“-Изток, а не пропускателния режим, транспортната схема, синята зона и т.н. Всичко останало е следствие от нерешения въпрос с инфраструктурата.

 От СНЦ „Съюз на собствениците“ настояват МИЕТ да насрочи среща за обсъждане и евентуално решаване на този проблем за друга удобна за всички страни дата, като тя да се проведе в КК „Слънчев бряг“.

снимка: Ръководството на „Слънчев бряг“АД заяви вчера, че е готово за диалог

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук