14.3 C
Бургас
понеделник, април 29, 2024

„Слънчев бряг” АД иска потвърждение за провеждането на „Златният Орфей”

Ръководството на „Слънчев бряг” АД изразява силното си безпокойство от неяснотите около провеждането на „Златният Орфей” в комплекса и настоява до края на утрешния ден /25 август/ да получи категорично потвърждение за осъществяване на инициативата. Дружеството е партньор и домакин на фестивала, за което е сключило споразумение с организаторите – Фондация “Генко Генов” и е изпълнило всички свои задължения. Златко ДимитровОсигурило е настаняването и изхранването на близо 400 души /общо 2000 нощувки/ за изпълнителите и техническите екипи във висикокатегорийна база в близост до мястото, на което е предвидено да се проведе фестивалът. Организирало е преместването на наказателния паркинг и близо 200 абонаментни места от паркинг „Емона”, където ще проведе „Златният Орфей”. Създадена е организация за разполагането на шатра за 1000 зрители, ограда и мобилни тоалетни. Всички мерки по сигурността са координирани с общината и МВР. Осигурени са СОТ, допълнителен полицейски ресурси, вертикална планировка, осветление. Взети са необходимите противопожарни мерки, гарантирано е медицинско обслужване при необходимост. Набрани са дори доброволци, които да се включат в организацията на фестивала.

 

Според договореностите „Златният Орфей” трябва да се проведе между 31 август и 2 септември. На 26 август трябва да започне монтирането на шатрата. В същия ден се очаква да пристигнат и първите технически екипи. Два дни преди тази дата обаче все още няма яснота ще се проведе ли изобщо фестивалът „Златният Орфей”.

 

„Обезпокоени сме от възникналите разногласия между организаторите и инициативния комитет, отправените взаимни нападки, както и неяснотите около финансирането на фестивала. Ние изпълнихме всички свои ангажименти по споразумението, а това е свързано с ангажиране на сериозни финансови средства и организационен ресурс. Българските творци винаги са добре дошли в Слънчев бряг. Ние продължаваме да стоим зад идеята за възстановяване на авторитетния международен конкурс „Златният Орфей”. За Слънчев бряг той е символ. Фестивалът ще повиши имиджа на курорта, ще върне славата му на лятно културно средище, ще удължи туристическия сезон. Положили сме огромни усилия по организацията и не искаме да останем разочаровани. Готови сме да обсъждаме всякакви конструктивни предложения за провеждането на фестивала в курорта, стига те са да обезпечени със съответния организационен капацитет”, изрази притесненията си Златко Димитров, изпълнителен директор на „Слънчев бряг АД.

 

Дружеството е изпратило писмо до Фондация «Генко Генов», в което настоява да получи официално писмено потвърждение за безпрепятственото провеждане на фестивала, както и изрични указания относно последващите действия, в случай, че фестивалът не се проведе в предварително договорените срокове.

 

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук