11.5 C
Бургас
неделя, април 28, 2024

„Слънчев бряг“ АД и Община Несебър в съдебен спор за улица в курорта

Съдия Анатоли Бобоков е докладчик по делото, заведено от Община Несебър срещу „Слънчев бряг”АД за една второстепенна улица в източната зона на курортния комплекс. Делото е насрочено за 23 октомври в зала 15 на Окръжния съд в Бургас от 10,20 ч. На първа инстанция съдия Мария Берберова- Георгиева от Несебърския районен съд /НРС/ постанови с решение №112/28.06.2013, че въпросната улица е собственост на Община Несебър. Става въпрос за уличното платно в източна посока, непосредствено след спирка „Арда”, на площ от 1,737 дка, чиято оценка е 182 444,53 лв. Първоначално НРС прекратява съдебното производство , а впоследствие, след решение на въззивния съд, който постановява, че процесната улица е публична собственост, гледа делото по същество.

Решението е обжалвано от „Слънчев бряг”АД и постъпва в Окръжен съд- Бургас на 28 юли ,след което на 30 август е насрочено за 23 октомври.

Междувременно ръководството на „Слънчев бряг”АД пусна съобщение,че от 15 октомври преустановява подаването на промишлена вода и изключва алейното осветление в източната зона на курортния комплекс.

Мандата на сегашния Съвет на директорите изтича на 23.10.2013 г., след като на Общото събрания на акционерите, проведено на 6 юни представителят на държава им гласува за 3-месечен мандат, въпреки че тяхното предложение бе за преизбиране за 5-годишен срок.

Проблемът със собствеността на инфраструктурата на Слънчев бряг не е решен повече от 10 години. Тя е собственост на акционерното дружество „Слънчев бряг“, в което държавата притежава 75% от акциите. Хотелиерите вече години отказват да плащат инфраструктурн такса за поддържаката й с мотива, че плащат туристически данък на Община Несебър и не желят двойно облагане с данък. От „Съюза на собствениците“ настояват улиците и алеите да бъдат дадени на общината. Това обаче не може да стане безвъзмездно, тъй като в дружеството има и частни акционери, които трябва да бъдат обезщетени о държавата.

 

 

 

Максим Момчилов

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук