13.2 C
Бургас
понеделник, април 29, 2024

Слънчев бряг отбелязва 55 години от създаването си с грандиозен концерт и пощенска марка

Слънчев брягще отбележи 55 години от създаването си с грандиозен концерт на 28 май, от 20.00 часа в летния театър на Бургас. Това съобщи изп. директор на „Слънчев бряг” АД Златко Димитров. Гвоздеят на програмата са дует „Ритон”, които са носители на „Златния Орфей”. Престижният конкурс години наред беше емблемата на курорта. Златко ДимитровУчастие в концерта ще вземат още 5-те сезона”, трио „Тенорите”, балетът на бургаската опера и др.  Концертът ще върне „лентата назад”, за да припомни ентусиазма на „първите”, ще спомене ветераните, отдали сили да превърнат Слънчев бряг в емблемата на българския туризъм. Дружеството е подготвило специални отличия за изключителен принос в развитието на курортния комплект. Призовете ще връчи изпълнителният директор Златко Димитров.

За юбилея са поканени всички бивши директори на Слънчев бряг, служители и строители, които са допринесли за превръщането на курорта в предпочитана дестинация в Европа.

Ръководството на Слънчев бряг подготвя и пощенска марка за юбилея с изглед от съвременен Слънчев бряг.

Изграден през 1958 г. като „летовище” с 2500 легла, днес Слънчев бряг се простира върху цялото пространство от Несебър до Свети Влас и предлага на многобройните си гости над 200 елегантни хотела, 15 000 ресторанта и магазини, неизброими възможности за спорт и забавления.

Официалното откриване на сезона ще бъде на 6 юни.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук